
جایگاه شرکتهای خدماتی به درستی تبیین نشده است
غلامحسین هاشمیه
مدیر عامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی سالاریه
شرکتهای خدماتی اتاق فکر و بازوهای اجرایی خدماترسان بیمنت به صاحبان صنایع بوده و همواره پیشران و سکاندار رفع مشکلات آنها هستند. بنابراین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران باید نظرات آنان را همیشه مدنظر قرار دهد.
با توجه به اداره و راهبری شرکتهای خدماتی توسط صاحبان صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی (اعضای هیاتمدیره) و ارتباط مستقیم آنها با صنعت مشکلات تولید را به خوبی لمس کرده و با آن درگیر هستند. شرکتهای خدماتی باید عضو اتاق فکر و نقشآفرین در تصمیمسازی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران باشند و مشکلات را به متولیان امر منتقل و راهکارهای مناسب رفع موانع تولید را ارائه کنند…..
برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید:
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3829332

حل مشکلات شهرکهای صنعتی؛ شاید وقتی دیگر
دنیای اقتصاد : بهطورکلی، توسعه شهرکهای صنعتی به دلایل متعددی برای سیاستگذاران اهمیت دارد. ازجمله اینکه شهرکهای صنعتی میتوانند موتور محرکهاقتصاد ملی و منطقهای باشند، چراکه درنتیجه توسعه شهرکها، بنگاهها با بازده بیشتر و استفاده تخصصیتر از امکانات و اولویتهای موجود کار میکنند و بازده زمانی واکنش آنها نسبت به بازار بسیار کمتر از حالتی خواهد بود که بهصورت انفرادی کار میکنند. از سوی دیگر، بنگاهها و مراکز تحقیقاتی مرتبط به سطح جدید و بالاتری از توان نوآوری میرسند. امر توسعه بنگاههای بخشخصوصی در مجموعه شهرکهای صنعتی، به دلیل افزایش همکاری و انجام فعالیتهای مشارکتی، دارای بازده بیشتری است. همچنین هزینه مداخله دولت در سطح تکتک واحدها بسیار زیاد و راندمان آن بسیار پایین است.

بهعلاوه در صورت موفقیت فرآیند توسعه یک شهرک تخصصی این فرآیند الگوی مناسبی برای تعمیم به سایر مناطق خواهد بود. وجه بارز موارد فوقالذکر، تمرکز بخش سیاستگذاری بر توانمندسازی بهجای مداخله مستقیم و درنتیجه، پایداری توسعه حاصل از این روش است. انتخاب صحیح محل استقرار شهرکها با توجه به حجم اثرگذاری آنها بر اقتصاد منطقهای و ملی میتواند تاثیر قابلتوجهی بر موفقیت سیاستگذاران در این عرصه داشته باشد. اجتماع صنایع باعث میشود برای تامین نیازهای اساسی برای تولید ازجمله برق سه فاز با فشارقوی، کمتر مشکلاتی وجود داشته باشد؛ زیرا ابزار و لوازم لازم برای انتقال این برق در یکجا متمرکز است و نیازی نیست برای رساندن برق به نقاط مختلف، هزینههای سربار به بنگاههای اقتصادی تحمیل کرد. از سوی دیگر این بنگاهها در مناطقی قرار میگیرند که امکانات حملونقل آسان بوده و باعث مشکلزایی برای شهر و شهرنشینی نمیشود. انتقال صنایع مزاحم و آلودهکننده محیط زندگی از شهرها نیز یکی دیگر از دلایل تعریف مناطق تجمع صنایع است…
برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید:
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4
سنگینی مالیات ارزشافزوده بر دوش صنعت
مدیرعامل شهرک سالاریه در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» عنوان کرد
دنیای اقتصاد : صنعت بهعنوان پدیدهای اقتصادی، مکانی را برای استقرار نیاز دارد که بیشترین سود و کمترین هزینه تولید را به بار آورد بنابراین قانونمندیهای ویژهای پیرامون مکانیابی صنعتی ظهور میکند که درنهایت آن را به سمت مجتمعهای زیستی و بهویژه شهرها سوق میدهد. پیشنیازهای فعالیت صنعتی مثل شبکه حملونقل، ارزی، آب، خدمات مالی و بانکی، بازار نیروی کار، بازار فروش و مانند آنکه بهطورمعمول در مجتمعهای زیستی بهمنظور تامین نیازهای جمعیت ساکن وجود دارد، صنعت را به سمت خود جذب میکند. از طرف دیگر، استقرار واحدهای صنعتی در محدوده کارکردی و حوزه عملکردی تاسیسات و تجهیزات شهری نباید به نرخ ایجاد و بروز مشکلات بیشمار برای زندگی شهری خودنمایی کند. حاصل این نگرش و طرز تفکر در مکانیابی، مبتنی بر اصول توسعه پایدار بوده که هماکنون در کل کشورهای جهان، اصلی پذیرفته شده است. نگرش حاکم بر ایجاد و توسعه شهرکها و نواحی صنعتی، نظاممند است. یکی از نظاممندترین شهرکهای صنعتی کشور شهرک صنعتی سالاریه است.

به گفته مدیرعامل شهرک صنعتی سالاریه، این شهرک با وسعت ۵۰۴ هکتار یکی از شهرکهای صنعتی استان تهران محسوب میشود که با حمایتهای دولت در رفع محدودیت استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری پایتخت در سال ۶۳ احداث شده است. صنایع فعال در شهرک صنعتی سالاریه شامل فلزی، کانی غیرفلزی، غذایی، برق الکترونیک، نساجی و پوشاک، شیمیایی، سلولزی، خدماتی و قالیشویی است.
غلامحسین هاشمیه با بیان اینکه از سال ۶۵ تاکنون ۴۰۰ واگذاری در این شهرک انجام شده افزود: این شهرک یکی از شهرکهایی است که دارای مرکز بهداشت و طب کار، آتشنشانی و شبکه تصفیه پسماند است و سال گذشته بهرغم تمامی مشکلات ۳۵ واحد جدید در این شهرک واگذار شد. از آنجا که اتمام این واحدها یک سال تا یک سال و نیم طول میکشد امیدوارم تا پایان سالجاری این واحدها مورد بهرهبرداری قرار گیرد….
برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید:
معافیت واحدهای صنعتی از پرداخت ۹درصد مالیات ارزش افزوده
دنیایاقتصاد: معافیت مالیات ارزش افزوده شارژ بهای واحدهای صنعتی، شروع خوبی برای حذف ۹درصد مالیات ارزش افزوده از تولیدکنندگان است. عضو کارگروه شرکتهای خدماتی اتاق بازرگانی ایران با توجه به ابلاغ مصوبه معافیت واحدهای صنعتی از پرداخت ۹درصد مالیات ارزش افزوده شارژ بهای این مصوبه را شروع خوبی برای حذف اخذ مالیات ارزشافزوده از تولیدکنندگان دانست و اذعان کرد: متاسفانه قانون مالیات ارزش افزوده به درستی در کشور ما اجرا نمیشود. غلامحسین هاشمیه در ادامه گفت: مالیات ارزش افزوده باید فقط یک بار از مصرفکننده نهایی دریافت شود و تداوم اجرای این قانون به شکل کنونی مانعی بزرگ برای جهش تولید است. مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی سالاریه افزود: خوشبختانه در دولت سیزدهم با تلاش مسوولان تازهنفس اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و با بهکارگیری مدیران دلسوز و جهادی انشاءالله در آینده نزدیک شاهد رشد و توسعه تولید باشیم. …..
برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید: